Τουρκία: Ανεξάρτητη βουλευτής δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα του κοινοβουλίου

  0
  24

  Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν χθες στην τουρκική Βουλή κατά την ψήφιση ακόμα τεσσάρων συνταγματικών τροποποιήσεων.

  Η ανεξάρτητη βουλευτής Αϊλίν Ναζλιάκα έβαλε χειροπέδες στα χέρια της, ενώ ήταν στο βήμα του Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, προκαλώντας αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  «Δένομαι στο βήμα για να πω “όχι” στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η η Αϊλίν Ναζλιακά, κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

  Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήγε τότε και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της. Τότε η Ναζλιακά άρχισε να ουρλιάζει και άρχισε η «συμπλοκή».

  Μια άλλη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα και αμέσως άρχισε το μαλλιοτράβηγμα. Κάποιες μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο, ενώ η ανάπηρη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σαφάκ Παβέι, έπεσε κάτω όταν συνάδελφός της την έσπρωξε. Συνολικά, τέσσερις βουλευτίνες τραυματίστηκαν.