Το αεροσκάφος που έχει τα μεγαλύτερα παράθυρα από κάθε άλλο τύπο

0
18

Αν κάτι μαγεύει περισσότερο από οτιδήποτε κάθε άνθρωπο που πετάει για πρώτη φορά, αυτό είναι αναμφισβήτητα η θέα που προσφέρουν τα παράθυρα ενός αεροπλάνου. Ωστόσο ένα αεροσκάφος βρίσκεται ένα βήμα εμπρός από όλα τα υπόλοιπα.

Ο λόγος για το Boeing 787 Dreamliner, ένας από τα τελευταίους τύπους της μεγάλης βιομηχανίας αεροσκαφών, το οποίο διαθέτει πολύ μεγαλύτερα παράθυρα από όλους τους άλλους τύπους αεροσκαφών. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν διαθέτουν και άλλα αεροσκάφη τόσο μεγάλα παράθυρα.

Η αλήθεια είναι πως δεν απλά δεν μπορούν για τεχνικούς λόγους. Το Dreamliner είναι κατά βάση κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα, έτσι η άτρακτος του μπορεί να απορροφήσει περισσότερη πίεση από ό, τι το παραδοσιακό αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται στα υπόλοιπα αεροσκάγη. Σύμφωνα με τους μηχανικούς, αυτή είναι μια σημαντική λεπτομερεία, καθώς τα παράθυρα έτσι εμποδίζουν τη ροή της πίεσης στη δομή, που οδηγεί σε ρωγμές.

Γι` αυτόν ακριβώς το λόγο, τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι οβάλ, ώστε η πίεση να μοιράζεται πολύ καλύτερα γύρω από αυτό το σχήμα σε σύγκριση με τα τετράγωνα παράθυρα που υπήρχαν στα πρώτα jets και προκάλεσαν δυστυχήματα.

Τα παράθυρα του 787 και αντίστοιχα οι διαστάσεις παραθύρων άλλων αεροσκαφών