Οι 5 ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision που δεν θα ξεχάσεις ποτέ! (2000-2016)

0
26

Με αφορμή την απευθείας ανάθεση της ελληνικής αποστολής στον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό (εδώ υπάρχουν κάποια δάκρυα χαράς που επέλεξαν την Demy να μας εκπροσωπήσει φέτος), πήγαμε λίγο πίσω και σου λέμε τις 5 ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision από το 2000 έως σήμερα, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ! 

Alcohol Ιs Free – Koza Mostra & Αγάθων Ιακωβίδης (2013)

Το ανατρεπτικό συγκρότημα γνωστό για την μουσική του με στοιχεία balkan και τις χαρακτηριστικές σκωτσέζικες φούστες τους  έκαναν πάταγο μαζί με τον Αγάθωνα στην συμμετοχή μας το 2013 στην Σουηδία. Καταφέραμε να φτάσουμε στην έκτη θέση!

Secret Combination- Καλομοίρα (2008)
Η γλυκύτητα της, το νάζι της  σε συνδυασμό με το ταλέντο και την σκληρή δουλειά ανέβασαν την τότε συμμετοχή μας με την Καλομοίρα και το Secret Combination στην τρίτη θέση και στον κατάλογο με ένα από τα πιο πολυψηφισμένα τραγούδια που έχουν περάσει από τον διαγωνισμό.

Die For You – Antique (2001)

Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια που έχουμε στείλει στον διαγωνισμό, το οποίο κατέλαβε και την 3η θέση παρά τον σκληρό ανταγωνισμό. Μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή αποτέλεσε και το ντεμπούτο της τότε 19χρονης Έλενας Παπαρίζου ως συγκρότημα με τον Νίκο Παναγιωτίδη με τους Antique.

Shake It – Σάκης Ρουβάς  (2004)

O μεγαλύτερος έλληνας pop star απογείωσε το στάδιο στην Κωνσταντινούπολη με την εμφάνισή του και την ενέργεια του κάνοντας όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον. Το Shake It αποτέλεσε δυνατό χαρτί σαν συμμετοχή και τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση χάνοντας από την τότε συμμετοχή της Σερβίας – Μαυροβούνιο  και από την Ruslana  που νίκησε το διαγωνισμό με το Wild Dances.

My Number One – Έλενα Παπαρίζου (2005) 

Δε θα μπορούσε σε αυτή τη λίστα η συμμετοχή που μας έβγαλε πιο ασπροπρόσωπους από ποτέ στον διαγωνισμό κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση με 230 βαθμούς με την Νο1 Έλενα Παπαρίζου και το My Number One! Σείστηκε όλο το στάδιο, η Έλενα με τη φωνή της και την στκηνική της παρουσία άφησε όλη την Ευρώπη με το στόμα ανοιχτό!