Αυτές είναι οι ιδανικές ώρες για να γυμνάζεσαι μέσα στην ημέρα

Ορισμένες ώρες της ημέρας η γυμναστική αποδίδει καλύτερα

0
12

Η καλή υγεία είναι άμεσα συνυφασμένη με την άσκηση και η γυμναστική οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό, ψυχικά και σωματικά.

Φυσικά, όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από κάποιες άλλες.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι δείκτες φυσικής κατάστασης, δηλαδή η δύναμη, η αντοχή, ο χρόνος αντίδρασης αλλά και η αεροβική ικανότητα, έδειξαν ότι είναι ελαφρώς καλύτεροι στο διάστημα από τις 4 μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Αυτό εξηγείται μέσω της θερμοκρασίας και τις ορμόνες του οργανισμού. Τα επίπεδα των ορμονών και η θερμοκρασία βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα εκείνες τις ώρες, έτσι ώστε οι μυς να είναι πιο ευλύγιστοι και να παράγουν καλύτερη αναλογία τεστοστερόνης προς κορτιζόλη (η τεστοστερόνη ενδυναμώνει τους μυς ενώ η κορτιζόλη τους αποδυναμώνει).

Οι διαφορές μπορεί να είναι μικρές αλλά είναι αρκετές για να προτιμώνται αυτές οι ώρες, αν και ο οργανισμός μπορεί να προσαρμόζεται στις ώρες προπόνησης, ενώ και οι επιδόσεις δεν έχει φανεί πως επηρεάζονται από την ώρα που πραγματοποιείται η γυμναστική.

Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν πως το ιδανικό είναι να προσαρμόζει κανείς την προπόνηση στο ωράριο του και όχι το αντίστροφο.