Αυτές είναι οι ιδανικές ώρες για να γυμνάζεσαι μέσα στην ημέρα

Ορισμένες ώρες της ημέρας η γυμναστική αποδίδει καλύτερα

0
11

Η καλή υγεία είναι άμεσα συνυφασμένη με την άσκηση και η γυμναστική οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό, ψυχικά και σωματικά.

Φυσικά, όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας που η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από κάποιες άλλες.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι δείκτες φυσικής κατάστασης, δηλαδή η δύναμη, η αντοχή, ο χρόνος αντίδρασης αλλά και η αεροβική ικανότητα, έδειξαν ότι είναι ελαφρώς καλύτεροι στο διάστημα από τις 4 μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Αυτό εξηγείται μέσω της θερμοκρασίας και τις ορμόνες του οργανισμού. Τα επίπεδα των ορμονών και η θερμοκρασία βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα εκείνες τις ώρες, έτσι ώστε οι μυς να είναι πιο ευλύγιστοι και να παράγουν καλύτερη αναλογία τεστοστερόνης προς κορτιζόλη (η τεστοστερόνη ενδυναμώνει τους μυς ενώ η κορτιζόλη τους αποδυναμώνει).

Οι διαφορές μπορεί να είναι μικρές αλλά είναι αρκετές για να προτιμώνται αυτές οι ώρες, αν και ο οργανισμός μπορεί να προσαρμόζεται στις ώρες προπόνησης, ενώ και οι επιδόσεις δεν έχει φανεί πως επηρεάζονται από την ώρα που πραγματοποιείται η γυμναστική.

Οι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν πως το ιδανικό είναι να προσαρμόζει κανείς την προπόνηση στο ωράριο του και όχι το αντίστροφο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here