Αμηχανία στο Μαξίμου για δραχμή: Αντί να αποδοκιμάσει Ξυδάκη, σχολιάζει… Μοσκοβισί!

  0
  13

  Τι γράφει σε non paper το πρωθυπουργικό γραφείο

  Την αμηχανία του, αλλά και την αδυναμία του να απαντήσει καθαρά για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη για την ανάγκη να συζητήσει η ελληνική Βουλή την επιστροφή στη δραχμή (!!!), αποκάλυψε το Μέγαρο Μαξίμου.

  Αφού προκλήθηκε πολιτική θύελλα με τις δηλώσεις αυτές και η ανασκευή του κ. Ξυδάκη δεν έπεισε κανέναν, το πρωθυπουργικό επιτελείο εξέδωσε non paper, με το οποίο σχολιάζει μία δήλωση που φέρεται να έκανε ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί για τις φήμες περί Grexit – μία δήλωση που δεν πήρε καν έκταση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η φερόμενη ως δήλωση του κ. Μοσκοβισί, με αφορμή την οποία το Μαξίμου προσπαθεί να καθησυχάσει εμμέσως τις ανησυχίες για plan b της κυβέρνησης, διακινήθηκε μάλιστα από “ανώνυμους κύκλους”, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι του συγγραφείς του non paper – πρόκειται δηλαδή για θέμα ελάσσονος σημασίας, αν όχι ανύπαρκτο. Απλώς, το Μαξίμου αξιοποιεί το εν λόγω θέμα και επειδή δεν θέλει να αποδοκιμάσει ευθέως τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο – καταφεύγει σε αυτή την έμμεση τοποθέτηση.

  Εκτός κι αν – ακόμη χειρότερα δηλαδή – να επιθυμεί να “σέρνεται” σενάριο περί εξόδου από το ευρώ, είτε για να πιέσει δήθεν τους δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης – ανασύροντας μνήμες 2015 -, είτε για να δραματοποιήσει επαρκώς την κατάσταση στο εσωτερικό, με στόχο να καταφέρει να περάσει, χωρίς διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο σκληρό πακέτο μέτρων, που ζητούν οι δανειστές.

  Το non paper έχει ως εξής:

  «Ανώνυμοι» κύκλοι διαρρέουν ότι ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί έθεσε θέμα αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας ως προς την Ευρωζώνη.

  Ενημερώνουμε ότι, χθες (Βρυξέλλες), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το 2017 πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του αντιπροέδρου της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις και του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί.

  Ο τελευταίος, σε σχόλιο Έλληνα βουλευτή ότι από γερμανικής πλευράς φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί Grexit, επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και τόνισε ότι τη θέση αυτή, «μιας ισχυρής Ελλάδας σε μια ισχυρή ευρωζώνη», συμμερίζονται όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι.

  Επανέλαβε, μάλιστα, ότι είναι δυνατή η σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup (26 Ιαν.) υπήρξε πολύ εποικοδομητική. «Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Επιτροπή προτίθεται να είναι «πολύ ενεργή» προς αυτή την κατεύθυνση.

  Ας γνωρίζουν οι “συνήθεις άγνωστοι” ότι η διαστρέβλωση δηλώσεων μόνο για μικροκομματικούς λόγους, καθώς εκτιμούν ότι έτσι κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Ας συγκρατηθούν -πως θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here