Αυτό είναι το πρώτο ξενοδοχείο 6 αστέρων στην Ελλάδα.

0
27

Μια σημαντική επένδυση, όχι μόνον οικονομική αλλά και ποιοτική, επιχειρείται στην Ρόδο. Το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων δυναμικότητας 1.000 κλινών πρόκειται συγκεκριμένα να κατασκευαστεί στο νησί και αναμένεται να αποτελέσει πόλο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Το επενδυτικό σχήμα που επιχειρεί την συγκεκριμένη επένδυση, έχει όραμα και στόχο τη δημιουργία ενός Resort, που δεν θα αρκεστεί στην δημιουργία μόνον ενός πολυτελούς τουριστικού καταλύματος αλλά και που θα αποτελέσει, αυτό καθεαυτό, τουριστικό προορισμό.
Η Ρόδος αποτέλεσε στο παρελθόν τη «γενέτειρα» του τουρισμού στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα ισχυρό παγκόσμιο Brandname.
Ένα Brandname που στηρίχθηκε στην σημαντική ιστορία του νησιού και στην καθοριστική συμμετοχή του στην εξέλιξη του ελληνικού και ως εκ τούτου και του παγκόσμιου πολιτισμού.
Ένα Brandname που υποστηρίχθηκε, προφανώς και από τα φυσικά πλεονεκτήματα, της μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνειας, τις εξαιρετικές παραλίες, την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και γενικότερα το κάλλος όλου του νησιού.

01

ΕΞΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΕΞΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Παρά τα όσα δυνατά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες, μια σειρά από στρεβλώσεις, αγκιλώσεις και επιλογές, δημιούργησαν μια κόπωση στο γενικότερο τουριστικό εγχείρημα, με αποτέλεσμα την μείωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες, που οδήγησαν στη συρίκνωση του ποιοτικού τουρισμού και γενικότερα της ποιότητας ζωής.
Η συγκεκριμένη επένδυση, που θα υλοποιηθεί από επιχειρηματίες, που επί του παρόντος επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στοχεύει στο να συμμετάσχει μαζί με όσες άλλες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται ή θα αναπτυχθούν και από άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, στην ανατροπή του εφησυχασμού, πάνω σε μια πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και δεν είναι αντίστοιχη με τις δυνατότητες και τη δυναμική που θα μπρούσε να έχει η Ρόδος.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ανατέθηκε στους Αρχιτέκτονες, Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη (Bobotis+Bobotis Architects), ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου Resort.
Ένα γραφείο με διεθνή παρουσία στα σύνθετα έργα, πολλά εκ των οποίων ειναι δημοσιευμένα στην Ελλαδα καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόκειται εξάλλου για το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδιάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια για λογαριασμό της Fraport.
Η Bobotis Architects ιδρύθηκε το 1976 από τον Θεοφάνη Μπομπότη και το 2005 προστέθηκε στο σχήμα και ο Λουκάς Μπομπότης.
Με βασική έδρα την Αθήνα, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες άλλες χώρες.
Mε βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνείς εκδόσεις και ελληνικές, περιοδικού και ημερησίου τύπου, έχει εκπονήσει πλήθος μελετών που περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων, μουσεία, αεροδρόμια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, yachts, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, συνεδριακά κέντρα και πολεοδομικές μελέτες.
Σε ορισμένα δε εξ’αυτών, έχει υποστηρίξει την υλοποίησή τους παρέχοντας υπηρεσίες επίβλεψης.

05